v extra panenském olivovém oleji
Ročník: 2020
Jako dobré víno, i sardinky La Perle des Dieux postupem času zrají a získávají na kvalitě. Každý ročník je jedinečný, chuť se totiž může rok od roku lišit. Počasí, teplota vody, mořské proudy a chuť olivového oleje jsou faktory, které ovlivní chuťové známky ročníku, proto je neváhejte vyzkoušet a porovnat.
"Krabičku sardinek v limitované edici zdobí jedinečné obrázky od místních malířek Delphine Cossais a Coralie Joulin, které kreslí dobrodružství slečny Perle a slečny Lulu, múz společnosti La Perle des Dieux. V roce 2020 nás slečna Lulu zavede do srdce Pařížské opery na poetické Labutí jezero."
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Obsahuje ryby. |
Složení | — |
Energetická hodnota | 790 kJ / 223 kcal |
Tuky | 16,3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 4,3 g |
Sacharidy | 0,5 g - z toho cukry 0,5 g |
Bílkoviny | 22,5 g |
Sůl | 0,69 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Sardinky, extra panenský olivový olej, sůl. |
Latinský název ryby | Sardina pilchardus |
Hmotnost | 115 g |
Návod na přípravu | určeno k přímé konzumaci i tepelné úpravě. |
Způsob produkce ryby | Lov |
Země původu | Francie |
Vyrobeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. | |
Skladujte při teplotě do 25 °C. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 2 dnů. |
La Perle des Dieux je moderní společnost, která udržuje tradiční výrobu sardinek ověřeným způsobem už přes 130 let.
Vintage sardinky, srdce celé produkce, mají velmi vysoké nároky na kvalitu. Nejlepší sardinky se obvykle loví v srpnu a září, kdy je plankton v oceánu nejbohatší na živiny. Sardinky jsou loveny s respektem k přírodě a jejímu dědictví, ale především udržitelně. Přístav Saint-Gilles-Croix-de-Vie, v jehož blízkosti jsou sardinky loveny, je jediný sardinský přístav označený jako Site Remarquable du Gout. Toto vyznamenání vyzdvihuje produkt vynikající kvality chuti a bohatství námořního dědictví. Jakmile jsou čerstvé sardinky vyloženy v přístavu, jsou odeslány přímo do konzervárny vzdálené necelé 3 kilometry! Tam jsou jednotlivě zpracovány, tradičně – ručně. Zalité extra panenským olivovým olejem vydrží i 10 a více let. Traduje se, že v nejlepší kondici jsou sardinky po tříltém zrání. Archivovat je můžete i doma - stačí je udržovat v suchu, mimo sluneční paprsky a každých 6 měsíců obrátit.