Hovězí Flank steak

Steak z hovězího pupku od rodinné farmy Marka Čunáta.

Doba zrání: min. 21 dní

Maso pro fajnšmekry. Je ideální ho grilovat ho vcelku, nechat 15 minut odpočinout a naporcovat jako pečené maso - přes vlákna.

Věděli jste, že první tři dny po porážce je hovězí maso kuchyňsky neopracovatelné? Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Na dobré a měkké maso se proto vyplatí počkat. Pokud chcete naplno uspokojit své chuťové pohárky, přidejte do košíku ještě min. 7 dní vyzrálé hovězí maso na vaření 21 dní vyzrálé steaky, navíc z eticky a ekologicky chovaných zvířat z rodinné farmy Marka Čunáta v jižních Čechách.

532 Kč 800 g 665 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)


Dovézt domů (ČR)

Dovézt domů (Praha)

Do Boxxi house v Praze

Hovězí Flank steak chlazený, vyzrálý min. 21 dní, vakuově balený

Způsoby použití
grilování
pečení
restování

O původu

Na dobré maso se vyplatí počkat. Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Pokud chcete uspokojit své chuťové buňky, doporučujeme sáhnout po produktech Rodinné farmy Čunát, která na Milevsku hospodaří po několik generací. V Boxxi nabídce najdete například kvalitní vyzrálé hovězí maso i vyzrálé a stařené steaky.

Animal welfare zde není jen moderní slovní spojení. Na otevřených jihočeských loukách chová Marek Čunát a spol. masný skot především plemene Masný Simentál původem ze Švýcarska a Charolais, které je původem z Francie. Zvířata jsou krmena výhradně pastvou a senem z místních luk, které jsou zvířatům celoročně přístupné. Pastevecký způsob chovu zaručuje, že zvířata žijí primárně venku, mají k dispozici prostor o velikosti několika desítkách hektarů, což se pozitivně projevuje především na chuti a v jemnosti struktury. Přes zimu jsou krmena senem z vlastních luk, které není nijak chemicky ošetřeno.

Kvalita má vždy přednost před kvantitou. Mistři řeznického řemesla zpracují každý kousek, ničím neplýtvají. Udržitelný chov, kvalita, respekt k přírodě a poctivé řemeslo jsou hodnoty, díky kterým si Rodinná farma Čunát získala Boxxi srdce. 

Podrobné informace

DOPORUČENÁ ÚPRAVA

Rare teplota na středu 50 - 55 °C
Medium teplota na středu 60 - 67 °C
Doporučujeme teplota na středu 57 °C
Tip Maso by před grilováním mělo mít pokojovou teplotu (po vyndání z lednice ho nechte asi hodinu ležet na lince). Po grilování zabalte steak do alobalu a nechte 15 minut v teple odpočinout. Pro perfektní přípravu steaku se nebojte využít teplotní sondy.

ORIENTAČNÍ NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota 778 kJ / 186 kcal
Tuky 7 g - z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g
Bílkoviny 28 g
Sůl 0 g
(zdroj www.kaloricketabulky.cz, pozn. Nutriční údaje se mohou v závislosti na původu, ročním období a dalších přirozených faktorech lišit od uvedených.)

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny x
Složení Hovězí maso 100 %.

O PRODUKTU

Obchodní označení Hovězí Flank steak, vyzrálý, vakuově balený
Hmotnost 800 g
Návod na přípravu výrobek je určen k tepelné úpravě

O VÝROBĚ

Způsob produkce Ekologický způsob chovu.
Země odchovu Česká republika
Země původu Česká republika
Veterinární schvalovací č. uvedeno na obalu výrobku

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Uchování u spotřebitele
Chladnička 1 - 4 °C viz datum spotřeby.
Spotřebujte do uvedeno na obalu výrobku.