Filety z tuňáka v omáčce Nduja Calabrese. Nduja je tradiční Kalábrijský produkt skládající se z vepřového masa ochuceného pepřem a lokálními pálivými papričkami.
V kombinaci s tuňákem je to specialita vhodná na těstoviny nebo s pečivem jako předkrm.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | obsahuje ryby |
Složení | — |
Energetická hodnota | 1159 kJ / 279 kcal |
Tuky | 20 g - z toho nasycené mastné kyseliny 4,6 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | 0,73 g |
Jód | 55 pg |
Alergeny | Obsahuje ryby. |
Složení | Žlutoploutvý tuňák 52%, olivový olej 33%, pasta Nduja 12%, (vepřový tuk, vepřové maso, papričky sladké a pálivé, sůl), sůl |
Latinský název ryby | Thunnus Albacares |
Hmotnost | 200 g |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Itálie |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. | |
Skladujte při teplotě do 25 °C. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 2 dnů. |
Pokud vás láká kvalita a příjemný gastronomický zážitek, nemusíte sáhnout pouze po naší mražené rybě: gurmeti dobře vědí, že i ryba v konzervě může být skvělá. My v Boxxi jsme si nejvíce oblíbili tradičního italského výrobce Callipo.
Giacinto Callipo založil společnost v roce 1913 v Pizzo, krásném městě v Kalábrii, které je historicky známé zpracováním tuňáků. I po více než sto letech provozu je filozofie firmy soustředěná na kvalitu, transparentnost, jednoduchost přísad a respektu k přírodě.
Callipo používá pouze suroviny vysoké kvality a známého původu - Tuňák žlutoploutvý je ihned poté, co je vyloven v Atlantském oceánu, hluboce zmrazen přímo na palubě rybářské lodi a dopraven do města Maierato, kde má dnes společnost své sídlo a kde se tuňák zpracovává. Některé výrobky, jako filety z tuňáka, se vyrábějí pouze ručně a v souladu s nejpřísnějšími opatřeními pro bezpečnost potravin.