Mošt z višně Morely pozdní v kombinaci s nejsladším jablkem Gala stála u zrodu našeho oblíbeného mixu, který osvěží a potěší. Višně i jablka pocházejí z vlastní produkce Farmy U Tří důbů.
Višeň Morela má měkkou, tmavě červenou, nakyslou dužinu se slabým aroma hořkých mandlí. Mošt z višní má tak osobitý nádech, který určuje říznou chuť.
Většina jablečných moštů se vyrábí z padaných jablek, ne však v tomto případě. Popadaná jablka jsou potlučená, naoxidovaná, některá jsou nezralá, některá naopak přezrálá. Pro moštování vybírají pouze nestandartní konzumní jablka z třídění (malá nebo s vizuální vadou). V říjnu jsou však tato jablka ještě zelená, kyselá a plná škrobu. Moštovací zralosti dosahují teprve v měsících únoru až březnu následujícího roku. Do té doby je uloží do chladících boxů, kde je při teplotě 2-4°C nazrávají 4-6 měsíců. Aby jablka takové uskladnění vydržela, musí být ručně trhaná a naprosto zdravá. Kvalitu uskladněných jablek pravidelně testují, a když dosáhnou konzumní zralosti, tak se šetrně zpracují.
Obsahuje lehký zákal. Šetrně pasterováno.
Energetická hodnota | 205 kJ / 48 kcal |
Tuky | 0.3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g |
Sacharidy | 10.5 g - z toho cukry 10.1 g |
Vláknina | — |
Bílkoviny | 0.4 g |
Sůl | <0.1 g |
Alergeny | — |
Složení | 50 % višňový mošt, 50 % jablečný mošt. |
Objem | 0.75 l |
Doporučení | Podávejte vychlazené |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | FARMA U TŘÍ DUBŮ s.r.o., Stošíkovice na Louce 93, 671 64 |
Teplota skladování | Skladujte v pokojové teplotě, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do tří dnů. |
Farma U tří dubů je rodinná farma, která již přes 20 let obhospodařuje sady a vinice ve Stošíkovicích, viniční trať U Tří dubů a polnosti v nedalekých obcích.
V přilehlých sadech pěstují třešně, višně, meruňky, broskve, švestky, ryngle, mirabelky, jablka a hrušky, které jsou základem vlastních poctivých výrobků. Na moštárně je kladen důraz na kvalitní surovinu, malé šarže a rychlé a šetrné zpracování. V roce 2020 vznikly také první cidery.