Králičí maso obsahuje bílkoviny, jeho kalorická hodnota se přibližně rovná kalorické hodnotě masa telecího, a proto je i po výživové stránce velmi zdravé.
Králičí maso je velmi jemné a v mnoha zemích (zejména ve Francii) je vyhledávanou pochoutkou. Výhodou králičího masa je převažující zastoupení tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, z vitamínů převažují nejvíce vitamíny řady B (především vit B2, B6 a B12). Kosterní svalovina králíků je bohatá na draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek. Příjem lehce stravitelných bílkovin je výhodný především na večeři. Králičí maso pochází z Farmy Kočárovi - Hyla králíci.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | — |
Složení | 100 % králík. |
Hmotnost | 1700 g |
Návod na přípravu | Určeno k tepelné úpravě. |
Způsob produkce | — |
Narozeno v | Česká republika |
Chov/Vykrmeno v | Česká republika |
Poraženo v | Česká republika |
Bouráno v | Česká republika |
Zmrazeno dne | — |
Výrobce | Jiří Kočár Ratibořice 11 Jaroměřice nad Rokytnou, 67551 Česká republika |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 0 - 4 °C. |