Marek Vejrosta je od dospívání nadšencem do windsurfingu. Jeden silný vítr ho zavál až do Řecka, kde ochutnal nejlepší olivový olej svého života a okamžitě se do něj zamiloval. Zpočátku si zpět do ČR vozil zásoby pro vlastní spotřebu. Čím více se seznamoval s dřinou, kterou pěstování oliv obnáší, tím absurdnější mu přišly „ponižující“ ceny, za které se oleje od malopěstitelů vykupují a rozhodl se jednat. Spojil se s rodinou Tsimitakis, malým producentem oliv z Kréty, od kterého začal vykupovat tekuté zlato za fair trade ceny a dovážet ho do České republiky. Tím však jeho poslání nekončí. Do dalších let chce přibrat další malé pěstitele z Kréty, Řecka či Itálie a vytvořit silnou komunitu, která nebude pracovat na úkor nízkých výkupních cen.
Extra panenský olivový olej z oliv Koroneiki je jedním z nejlepších olivových olejů na světě díky nezaměnitelným organoleptickým vlastnostem (ovocná a kořenitá chuť). Tato odrůda oliv je přizpůsobena extrémně drsným podmínkám, jako je sucho a horko. Daří se jí v pobřežních oblastech i ve vyšších nadmořských výškách.
Sklizeň oliv začíná v říjnu (raná sklizeň) a končí kolem konce ledna. Výhradně ručně pomocí speciálních “hrabadel” se plody oklepávají ze stromu a padají do sítí, které jsou položeny na zemi. Poté se ze sítí odstraní listy, olivy se sbírají a každý den se vozí do lisu, aby došlo ke zpracování do 24 hodin od sběru. Každodenní sběr je zvláště důležitý pro kvalitu olivového oleje. Výsledný produkt je pouze z prvního lisu, v prvotřídní kvalitě.