Latest articles

2 minutes reading

Frozen at sea - is it really the way we want to go?

Boxxi followers may have heard a few reasons already, why it is for our far-from-sea country better to obtain sea products frozen. To speak frankly: it is more economical, ecological, sustainable, certain, practical etc.  TRANSLATION IN PROGRESS

  • Petra Müller
  • 1. February 2022
2 minutes reading

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 5

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) jak má vypadat a chutnat treska obecná? Rozhodně ne-obyčejně. Marek z Boxxi mluví o tom, jak vybrat skutečně dobrou tresku. 

  • Marek Jirovec
  • 28. January 2022
5 minutes reading

Není treska jako treska

Znáte-li tresku jen jako nevzhledné kvádříky čehosi s rybí příchutí ze školní jídelny, o hodně přicházíte. Treska jednak není jen jedna (čeština jejich pestrost bohužel tlumí názvoslovím), vzhledem k jemné chuti se dá připravovat na mnoho způsobů a…

  • Petra Müller
  • 26. January 2022
5 minutes reading

Odkud pochází neobyčejná treska obecná?

Co může být tak zajímavého na tresce? No, to byste se divili...  Island, pro nejž je treska důležitým vývozním artiklem, ale stejně tak i nekonečně vítanou lahůdkou pro všechny Islanďany, se už dávno rozhodl pro cestu udržitelnosti. Jakkoliv je…

  • Petra Müller
  • 13. January 2022
2 minutes reading

Where does Boxxi Arctic Salmon come from?

Whenever I enjoy our Arctic Salmon, my thoughts go to the pure Icelandic nature. I think about the extraordinary raliationship people there have towards it, their thoughtful approach to farming and respect to the Ocean. This salmon tastes…

  • Petra Müller
  • 12. November 2021
5 minutes reading

Boxxi and Seaspiracy

Have you seen that new Netlix documentary yet - it's called Seaspiracy? I have. And because fish is our life, I'd like to write a few lines about it. Most of all I'm personally very happy that, thanks to Seaspiracy, people are starting to talk about…

  • Katy Youngová
  • 23. April 2021
2 minutes reading

Omnom Chocolates

We would like to introduce you to the Icelandic company Omnom, which supplies us with their delicious, and for us unusual, chocolates. The company was founded in 2013 by two friends in Reykjavík - passionate chef Kjartan Gíslason and entrepreneur…

  • Katy Youngová
  • 1. March 2021
2 minutes reading

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 1

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) Je čerstvá ryba skutečně čerstvá? Co má rybka za sebou, než se k nám jako čerstvá dostane? Marek z Boxxi k tomu má co říct, neboť mezi rybami je jako ryba ve vodě.

  • Marek Jirovec
  • 20. November 2020
2 minutes reading

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 2

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) Proč jsou mražené ryby dobré? Poslechněte si vysvětlení od Marka z Boxxi.  

  • Marek Jirovec
  • 20. November 2020
2 minutes reading

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 3

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat :) Marek vysvětluje, co je důležité při výběru kvalitní ryby. 

  • Marek Jirovec
  • 20. November 2020
2 minutes reading

Boxxi FishTalks: Marek z Boxxi mluví o rybách 4

Vše, co jste chtěli vědět o rybách, ale báli jste se zeptat. Marek z Boxxi přibližuje, proč mají naše ryby skutečně příběh a jak s Boxxi pokračuje dál.  

  • Marek Jirovec
  • 20. November 2020
2 minutes reading

The story of winery Kamil Prokeš

Wines from Kamil Prokeš's winery enjoy a lot of interest not only in our e-shop. We are glad that we can acquaint you with this innovative Moravian winemaker.

  • Katy Youngová
  • 1. November 2020