Svěží a elegantní šumivé víno Cava od nejstaršího španělského výrobce Codorníu. Toto cuvée se vyrábí ze tří místních odrůd, kde odrůda Viura dává kyselinu, Xarel.lo strukturu a Parellada jemnost. Tato Cava je plná citrusů a květů, které postupným stářím vyzrávají do tónů medu a toustů. Doporučujeme podávat jako aperitiv, k předkrmům nebo lehkým pokrmům z ryb.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | uvedeno na etiketě |
Složení | — |
Barva | bílé |
Obsah alkoholu (obj) | 11,5% objemu |
Výše zbytkového cukru | brut |
Země původu | Španělsko |
Oblast | Penedès, SP |
Objem | 0.75 l |
Jakostní zatřídění | — |
Ročník | — |
Objem | 0.75 l |
Výrobce | Codorníu |
Teplota skladování | — |
Historicky slavné vinařství, kde jeden z majitelů Josep Raventós je považován i za prvního výrobce kvalitních šumivých španělských vín, bylo založeno roku 1551. Firma během svého působení velmi investovala do výzkumu jak v oblasti vinohradnictví, tak vinařství. Codorníu je také jedním z největších výrobců vín Cava jež se proslavil svou vysokou kvalitou a konzistencí napříč celým svým portfoliem.