Tak jednoduché a tak faktastické. S krevetami se dá udělat tolik parády s minimem času. Pusťte se do nich třeba hned! (po rozmrazení tedy.. :))
Dáme vařit vodu do dvou hrnců. Do velkého na těstoviny, do malého na krevety. Vodu osolíme, relativně hodně, tak aby byla slaná jako moře.
Česnek nasekáme najemno, petrželku také. Citrón umyjeme a ostrouháme z něj kůru. Jen její žlutou část, bílá je hořká. Poté nožem nasekáme najemno.
Těstoviny dáme vařit dle návodu "al dente". Před tím, než budou uvařené, z nich odebereme asi 2 dcl vody.
Krevety vložíme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Pánev s cca 3 lžícemi olivového oleje mírně rozpálíme a přidáme česnek. Necháme jen lehce opéct, vůbec ne do hněda.
Spaghetti zcedíme a přidáme je do pánve k česneku. Přidáme citrónovou kůru, šťávu z větší půlky citrónu a chilli. Přidáme vodu z těstovin, tak aby nebyly suché, měl by stačit 1 dcl. Pánev vypneme, vmícháme petrželku a dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme jako hnízdo špaget a navrch přidáme vařené krevety. Zakapeme olivovým olejem.