Citronové spaghetti s krevetami podle @Davidvkuchyni

Tak jednoduché a tak faktastické. S krevetami se dá udělat tolik parády s minimem času. Pusťte se do nich třeba hned! (po rozmrazení tedy.. :))

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Krevety nechte pozvolna v lednici rozmrznout. Tekutina, která vyteče, je ochranná glazura, která chrání jemné maso před vysušením mrazem. 

Suroviny

počet porcí

Doporučené snoubení

La Rifra, Lugana DOP

Postup

  • Dáme vařit vodu do dvou hrnců. Do velkého na těstoviny, do malého na krevety. Vodu osolíme, relativně hodně, tak aby byla slaná jako moře.

  • Česnek nasekáme najemno, petrželku také. Citrón umyjeme a ostrouháme z něj kůru. Jen její žlutou část, bílá je hořká. Poté nožem nasekáme najemno.

  • Těstoviny dáme vařit dle návodu "al dente". Před tím, než budou uvařené, z nich odebereme asi 2 dcl vody.

  • Krevety vložíme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Pánev s cca 3 lžícemi olivového oleje mírně rozpálíme a přidáme česnek. Necháme jen lehce opéct, vůbec ne do hněda.

  • Spaghetti zcedíme a přidáme je do pánve k česneku. Přidáme citrónovou kůru, šťávu z větší půlky citrónu a chilli. Přidáme vodu z těstovin, tak aby nebyly suché, měl by stačit 1 dcl. Pánev vypneme, vmícháme petrželku a dochutíme solí a pepřem.

  • Servírujeme jako hnízdo špaget a navrch přidáme vařené krevety. Zakapeme olivovým olejem.

Dobrou chuť!