Chobotnice jsou velmi inteligentní hlavonožci žijící v moři a oceánech. Jsou vhodné i při dietním stravování, obsahují mnoho minerálů a vitamínů, které prospívají našemu tělu. Menší chobotnice jsou chuťově jemnější a měkčí. Při příliš dlouhém vaření, mohou ztuhnout.
S těmito předvařenými se tím ale trápit nemusíte, jejich příprava je blesková.
Chuť a textura: Jemná chuť, pevné maso
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | obsahuje měkkýše. Může obsahovat stopy ryb a korýšů |
Složení | — |
Energetická hodnota | 354 kJ / 84 kcal |
Tuky | 0,7 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g |
Sacharidy | 1,3 g - z toho cukry 0,2 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 1,17 g |
Alergeny | Obsahuje měkkýše. Může obsahovat stopy ryb, korýšů a siřičitanů. |
Složení | Chobotnice obecná - chapadla 99,9%, jedlá sůl, bobkový list. |
Latinský název | Octopus vulgaris |
Obchodní označení | chobotnice obecná chapadla vařená, hluboce zmrazená, vakuově baleno |
Hmotnost | |
Celková | 410 g |
Bez glazury | 400 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Způsob produkce | Lov |
Kategorie lovného zařízení | vězence a lapadla |
Země odlovu/odchovu | FAO 34, středovýchodní Atlantik |
Země původu | Španělsko |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 1 den |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |