Chobotnice jsou velmi inteligentní hlavonožci žijící v moři a oceánech. Kromě své lahodné chuti a jemné textury mají chapadla chobotnice také mnoho výživových benefitů. Jsou bohatá na bílkoviny a obsahují nízké množství nasycených tuků, což je skvělá volba pro ty, kteří dbají na vyváženou stravu.
Chobotnice také poskytují důležité minerály, jako je železo a zinek, které jsou nezbytné pro zdraví. Navíc obsahují omega-3 mastné kyseliny, které podporují zdraví srdce a mozku.
Při příliš dlouhém vaření mohou ztuhnout. S těmito předvařenými se tím ale trápit nemusíte, jejich příprava je blesková.
Energetická hodnota | 350 kJ / 83 kcal |
Tuky | 0.7 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0.23 g |
Sacharidy | <1 g - z toho cukry <1 g |
Vláknina | — |
Bílkoviny | 18.7 g |
Sůl | 0.76 g |
Alergeny | obsahuje měkkýše. Může obsahovat stopy ryb a korýšů. |
Složení | Chobotnice obecná, sůl, bobkový list. |
Latinský název | Octopus vulgaris |
Hmotnost | 250 g |
Hmotnost bez glazury | 250 g |
Návod na přípravu | — |
Upozornění | — |
Způsob produkce | Lovená |
Kategorie lovného zařízení | vězence a lapadla |
Země odlovu/odchovu | FAO 34, středovýchodní Atlantik |
Země původu | — |
Veterinární schvalovací č. | — |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Výrobce | Boxxi food solutions s.r.o. Mojmírova 130/4, Praha 4, Nusle, ČR |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. |
Uchování u spotřebitele | Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Chladnička 0 až 2 °C | 1 den |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | viz datum minimální trvanlivosti |