Každé pondělí a pátek čerstvé přímo z moře.
Balení obsahuje 6 ks ústřic a nůž na otevírání.
Ústřice jsou ve všech zemích světa, kde jsou k dostání, považovány za gastronomickou lahůdku. Jejich maso má lehce slanou chuť a je velmi jemné. Tradičně se jí syrové, nekousají se, ale rovnou spolknou. Pro zjemnění chuti se sluší pokapat je citrónovou šťávou, ale kreativitě se zde meze nekladou. Skvěle fungují i v kombinaci s vinným dresinkem, česnekem, chilli nebo šalotkou. Můžete je však i péct, smažit, vařit, či dokonce udit.
Součástí balení je i tradiční nůž na otevírání ústřic.
Pokud si nejste jisti, jak se ústřice otevírají, naše instruktážní video od Marka vám vše objasní.
Zdroj ryby: Farmová
Chuť a textura: Lahodná nasládlá chuť
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | Obsahuje měkkýše. Může obsahovat stopy ryb a korýšů. |
Složení | — |
Energetická hodnota | 271 kJ / 64 kcal |
Tuky | 1,8 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1 g |
Sacharidy | 2 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 6 g |
Sůl | 0,29 g |
Alergeny | Obsahuje měkkýše. Může obsahovat stopy ryb a korýšů. |
Složení | Ústřice velká. |
Latinský název | Crassostrea gigas |
Obchodní označení | Čerstvé ústřice v dřevěné krabičce s nožem, vel. 100-140g / ks, bez aditiv |
Balení | 6 ks |
Způsob produkce | Chov |
Země odchovu | Holandsko |
Země původu | Holandsko |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Vyrobeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 0 - 7 °C. Po otevření ihned spotřebujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 - 7 °C | viz datum spotřeby. |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku. |
Kvalita slávek a ústřic je úzce spojena s prostředím, ve kterém jsou pěstovány. Jsou chovány daleko od pobřeží na otevřeném moři, kde jsou neustále zásobovány čistou oceánskou vodou bohatou na plankton. Díky nízké hustotě mají dostatek místa pro růst, mají vysoký obsah masa a čisté skořápky bez bahna či písku. Mušle i ústřice pěstuje rodinná firma na nejtradičnějším místě, co se mušlí týče - v oblasti Yerseke. Díky pečlivému hospodaření mají přehled o každém kousku, takzvaně od začátku do konce.
Po výlovu jsou slávky i ústřice převezeny na pevninu, kde jsou skladovány ve velkých nádržích s mořskou vodou a důsledně očištěny a protříděny. Jen ty mušle a ústřice, které jsou v nejlepší kondici, jsou zabaleny a převezeny do Boxxi skladu.