Ulovena přirozeně na dlouhý vlasec, tedy bez stresu z hromadného výlovu. Kvůli šedočervenému zabarvení masa není tak populární, ale dejte jí šanci. Chutná skvěle a má vyvážený poměr tuků a bílkovin. Báječně se hodí do omáček, těstíčka či trojobalu - je zcela bez kostí.
Ryby z Islandu patří k nejzdravějším a nejchutnějším v Evropě. Okolní chladné vody nejsou kontaminovány nebezpečnými látkami a ryby zde mají ideální podmínky pro svůj růst a vývoj. I způsob rybolovu je pro nás zásadní. Spolupracujeme s certifikovanými producenty, kteří loví a zpracovávají ryby šetrným a odpovědným způsobem. Každé ráno vyplouvají na moře, kde nahazují na dlouhý vlasec s háčkem, a odpoledne se vracejí do přístavu. Zde jsou ryby téměř okamžitě zpracovány a expedovány na další cestu.
Je čerstvá ryba skutečně čerstvá?
V naší zemi můžete tradičně a s jistotou zakoupit čerstvé sladkovodní ryby, které se k nám nemusí dovážet. Můžete je koupit hned v den výlovu, nebo v předvánočním čase sledovat výlov z kádě přímo na ulici či v prodejně. Víte tak, jaký čas od výlovu uplynul. U mořských ryb je cesta k nám trošku složitější, často jde o boj s časem, který bývá obcházen mražením a rozmražením suroviny pro prodej.
V Boxxi rozumíme kvalitním rybám a jejich cestě, proto na etiketě naší skutečně čerstvé tresky naleznete i datum jejího výlovu. Máte tak jistotu, že se na Váš stůl dostal kvalitní produkt, navíc s pečlivě hlídaným teplotním řetězcem.
Čerstvé ryby doporučujeme zpracovat do 24 hodin od doručení. Pokud si chcete vychutnat čistou chuť islandské tresky, ale nestíháte ho zpracovat, objednte si našeho hluboce zmrazené porce. V Boxxi kvalitě a bez přidané vody. Z mrazáku ji den předem (ideálně večer) přesuňte do lednice. Ráno bude stejně skvělá, jako čerstvá.