Poprosili jsme Marka, který celé Boxxi vymyslel a založil (a sám už se s rybami něco navařil), aby připravil pár svých oblíbených receptů s Boxxi rybkami a mořskými plody. Shodou náhod nám naši kamarádi z .pepper..field ohlásili, že mají novinku: ten nejvybranější a chuťově nejrozvinutější Kampotský pepř. Tmavě červený a jak na míru dělaný valentýnskému menu.
Ať na svátek lásky nebo kdykoliv podle chuti, tento lahodný předkrm vás rozpálí!
Sušené hříbky zalijte vroucím vývarem a nechte houby 10 minut nasát tekutinu.
V rendlíku rozehřejte jednu lžíci másla, vsypte najemno nakrájené šalotky, osolte, zakryjte poklicí a nechte opékat na mírném ohni 10 min.
V hlubší pánvi rozehřejte dvě lzíce másla s olejem, vsypte houby včetně nasátých hříbků a restujte dozlatova. Přidejte opečenou šalotku a petrželku. Lehce osolte. Vývar z hříbků odložte na později.
Hřebenatky promyjte pod studenou vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na tenoučké plátky. Rozdělte je do talířů. Lehce osolte a opepřete.
Zbylé máslo rozehřejte a potřete jím hřebenatky. Na ně naaranžujte houbovou směs a nudličky zázvoru. Houbovým vývarem (ještě teplým) zakápněte mušle s houbami a dochuťte limetovou šťávou. Velkoryse popepřete červeným Kampotským pepřem.
Červený Kampotský pepř dodá tomuto předkrmu zajímavou ovocnou notu a nabudí chuťové pohárky. (A pssst, má lehce afrodiziakální účinky ;)