Gastronomická exkurze Islandem v jednom boxxi. Nechte se zlákat na nejtypičtější ryby tohoto překrásného ostrova a vykouzlete si doma kousek severské pohody.
Zdroj ryby: Farmová
Chuť a textura
Výrazná chuť, pevné maso
Způsoby použití
grilování
vaření v páře
pečení
restování
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 779 kJ / 187 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 14 g |
Sůl | 0,1 g |
Sacharidy | 2,3 g |
Farma Arnarlax chová arktického lososa v šesti oblastech na třech samostatných fjordech. Po každém chovném cyklu se nechá daná oblast „odpočinout“ kvůli regeneraci a znovuvytvoření přirozených podmínek pro další generace lososů. Jikry z domácích líhní plavou ve volně tekoucí vodě z přilehlých studní, odkud proudí nedotčená arktická pramenitá voda po staletí filtrovaná lávovými poli.
Energetická hodnota | 779 kJ / 187 kcal |
Tuky | 14 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g |
Sacharidy | 2,3 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0,1 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Losos obecný. |
Latinský název ryby | Salmo salar |
Obchodní označení | Losos arktický, filet s kůží - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno |
Hmotnost | |
Celková | 300 g |
Bez glazury | 300 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Způsob produkce | Chov |
Země odlovu/odchovu | Island |
Země původu | Island |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 3 dny |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |