Pepř bourbonský, neboli "Voatsiperiferi", je divoce rostoucí pepř z Madagaskaru. Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má specifický dřevitý, zemitý nádech se znaky pryskyřice. Pálivost nastupuje pomalu a není tak silná jako u černého nebo bílého pepře.
Možnosti využití jsou nekonečné - hodí se k rybímu, ale i vepřovému nebo jehněčímu masu. Zajímavě ochutí i paštiky, nakládané okurky a zeleninu.
Netradiční je, díky nasládlé chuti, použití v dezertech s obsahem ovoce (jahody, třešně, jablka, hrušky) nebo čokolády.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | — |
Složení | — |
Hmotnost | 5 g |
Složení | Bourbonský pepř. |
Alergeny | x |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |
Uchovávejte v suchu a temnu. | |
Skladujte ve skleněných kořenkách. |
Země původu | Madagaskar |
Koření od Antonína je čistě česká firma, která již přes dvacet let dodává jednodruhové koření od pečlivě vybíraných dodavatelů a míchá kořenící směsi podle originálních receptur. Vše je připravováno tradičně, tedy ručně, důkladně a čistě. Bez barviv, konzervantů, lepku nebo glutamanu. Směsi míchají podle svých receptur i několikrát týdně a vždy pečlivě kontrolují kvalitu každé složky. Jejich cílem je vybírat pro Vás to nejkvalitnější koření z celého světa a naplňovat firemní heslo — Legenda mezi kořením.