Francouzská klasika - vývar z korýšů nebo jejich skořápek. Naše verze ze skeletů z lososa s krevetami.
Do hrnce vložte omytý skelet lososa, zalijete studenou vodou, osolíte, přidáte bobkáč a přivedete pomalu k varu. Vařte 60 - 90 minut. Vyndejte skelety a oberte maso.
Mezitím si připravte základ. Do hrnce č.2 vlijte olej, přidejte nasekanou šalotku, za minutu přihoďte česnek na kostičky, zpěňte a zalijte vínem. Když se odpaří alkohol, přidejte drcená rajčata a estragon a zarestujte. Pošlete k tomu kořenovku na kostičky, pór na kolečka a oloupané stonky řapíku na kousky. Společně orestujte tak 3-4 minuty, zalijte vývarem a vodou /stačí voda/, přidejte omytou půlku limety a přiveďte k varu, přiklopte a vařte 20 minut.
Do hrnce k základu přeceďte vývar z lososa a přidejte obrané maso z ryby. Provařte společně pár minut. A teď máte dvě možnosti. Buď polévku umixujete v blenderu na jemnou pěnu nebo přeasírujete přes sítko.
Do hrnce k základu přeceďte vývar z lososa a přidejte obrané maso z ryby. Provařte společně pár minut. A teď máte dvě možnosti. Buď polévku umixujete v blenderu na jemnou pěnu nebo přeasírujete přes sítko.
Na závěr do hrnce vložte krevety. Na talíři můžete dozdobit proužky řapíku, estragonem a zeleným pórkovým olejem a limetkou.
Tenhle recept je jako pohlazení. Jen pár jednoduchých přísad, ale sehrají spolu úžasný chuťový koncert. Jen nezapoměňte vybírat skutečně kvalitní suroviny, ať vám koncert…
Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
Tak jednoduché a tak faktastické. S krevetami se dá udělat tolik parády s minimem času. Pusťte se do nich třeba hned! (po rozmrazení tedy.. :))
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Kdo zažil atmosféru nad velkou pánví pravé španělské Paelly, bude si chtít ten pocit navozovat znovu a znovu. David @davidvkuchyni představuje jeho verzi s kalamáry a krevetami…
Toto curry vykouzlíte během chvilky, ale vzpomínat na jeho chuť budete ještě dlouho. Fantastický asijský evergreen!
Děkujeme Davidovi @davidvkuchyni, že si oblíbil (zcela oprávněně :)) naše ryby a kouzlí z nich chutné recepty.