Bisque z lososa a krevetami

Francouzská klasika - vývar z korýšů nebo jejich skořápek. Naše verze ze skeletů z lososa s krevetami. 

  • Doba přípravy:
    120 minut
  • Skelet je potřeba nechat 12 hodin předem rozmrazit v chladničce  

Suroviny

počet porcí

Postup

  • Do hrnce vložte omytý skelet lososa, zalijete studenou vodou, osolíte, přidáte bobkáč a přivedete pomalu k varu. Vařte 60 - 90 minut. Vyndejte skelety a oberte maso.

  • Mezitím si připravte základ. Do hrnce č.2 vlijte olej, přidejte nasekanou šalotku, za minutu přihoďte česnek na kostičky, zpěňte a zalijte vínem. Když se odpaří alkohol, přidejte drcená rajčata a estragon a zarestujte. Pošlete k tomu kořenovku na kostičky, pór na kolečka a oloupané stonky řapíku na kousky. Společně orestujte tak 3-4 minuty, zalijte vývarem a vodou /stačí voda/, přidejte omytou půlku limety a přiveďte k varu, přiklopte a vařte 20 minut.

  • Do hrnce k základu přeceďte vývar z lososa a přidejte obrané maso z ryby.  Provařte společně pár minut. A teď máte dvě možnosti. Buď polévku umixujete v blenderu na jemnou pěnu nebo přeasírujete přes sítko. 

  • Do hrnce k základu přeceďte vývar z lososa a přidejte obrané maso z ryby.  Provařte společně pár minut. A teď máte dvě možnosti. Buď polévku umixujete v blenderu na jemnou pěnu nebo přeasírujete přes sítko. 

  • Na závěr do hrnce vložte krevety. Na talíři můžete dozdobit proužky řapíku, estragonem a zeleným pórkovým olejem a limetkou.

Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".