Hovězí Ball Tip steak

Steak z hovězího ořechu od rodinné farmy Marka Čunáta.

Doba zrání: min. 21 dní

Steak se krájí z hovězího ořechu, což je velmi jemná část hovězího zadního. Může být jemně kryté tukem, jinak je spíše libové. Chuťově je steak jemný, proto je potřeba ho připravovat maximálně na medium.

Věděli jste, že první tři dny po porážce je hovězí maso kuchyňsky neopracovatelné? Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Na dobré a měkké maso se proto vyplatí počkat. Pokud chcete naplno uspokojit své chuťové pohárky, přidejte do košíku ještě min. 7 dní vyzrálé hovězí maso na vaření 21 dní vyzrálé steaky, navíc z eticky a ekologicky chovaných zvířat z rodinné farmy Marka Čunáta v jižních Čechách.

237 Kč 350 g 677 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)


Dovézt domů (ČR)

Dovézt domů (Praha)

Do Boxxi house v Praze

Hovězí Ball Tip steak chlazený, vyzrálý min. 21 dní, vakuově balený

Způsoby použití
grilování
pečení
restování

O původu

Na dobré maso se vyplatí počkat. Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Pokud chcete uspokojit své chuťové buňky, doporučujeme sáhnout po produktech Rodinné farmy Čunát, která na Milevsku hospodaří po několik generací. V Boxxi nabídce najdete například kvalitní vyzrálé hovězí maso i vyzrálé a stařené steaky.

Animal welfare zde není jen moderní slovní spojení. Na otevřených jihočeských loukách chová Marek Čunát a spol. masný skot především plemene Masný Simentál původem ze Švýcarska a Charolais, které je původem z Francie. Zvířata jsou krmena výhradně pastvou a senem z místních luk, které jsou zvířatům celoročně přístupné. Pastevecký způsob chovu zaručuje, že zvířata žijí primárně venku, mají k dispozici prostor o velikosti několika desítkách hektarů, což se pozitivně projevuje především na chuti a v jemnosti struktury. Přes zimu jsou krmena senem z vlastních luk, které není nijak chemicky ošetřeno.

Kvalita má vždy přednost před kvantitou. Mistři řeznického řemesla zpracují každý kousek, ničím neplýtvají. Udržitelný chov, kvalita, respekt k přírodě a poctivé řemeslo jsou hodnoty, díky kterým si Rodinná farma Čunát získala Boxxi srdce. 

Podrobné informace

DOPORUČENÁ ÚPRAVA

Rare teplota na středu 50 - 55 °C
Medium teplota na středu 60 - 67 °C
Doporučujeme teplota na středu 57 °C
Tip Maso by před grilováním mělo mít pokojovou teplotu (po vyndání z lednice ho nechte asi hodinu ležet na lince). Po grilování zabalte steak do alobalu a nechte 15 minut v teple odpočinout. Pro perfektní přípravu steaku se nebojte využít teplotní sondy.

ORIENTAČNÍ NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota 486 kJ / 116 kcal
Tuky 3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g
Bílkoviny 22 g
Sůl 0 g
(zdroj www.kaloricketabulky.cz, pozn. Nutriční údaje se mohou v závislosti na původu, ročním období a dalších přirozených faktorech lišit od uvedených.)

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny x
Složení Hovězí maso 100 %.

O PRODUKTU

Obchodní označení Hovězí Ball Tip steak, vyzrálý, vakuově balený
Hmotnost 350 g
Návod na přípravu výrobek je určen k tepelné úpravě

O VÝROBĚ

Způsob produkce Ekologický způsob chovu.
Země odchovu Česká republika
Země původu Česká republika
Veterinární schvalovací č. uvedeno na obalu výrobku

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Uchování u spotřebitele
Chladnička 1 - 4 °C viz datum spotřeby.
Spotřebujte do uvedeno na obalu výrobku.