Acciughe neboli ančovičky (sardelové filety) jsou základem mnoha italských receptů. Hodí se zejména na salátové zálivky, do těstovin, omáček, na pizzu i do slaných koláčů.
Výrazné ančovičky skvěle vynikají ve francouzském cibulovém koláči.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | obsahuje ryby |
Složení | — |
Energetická hodnota | 852 kJ / 203 kcal |
Tuky | 9,7 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2,2 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 29 g |
Sůl | 13,2 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Sardel obecná, olivový olej 44%, sůl. |
Hmotnost | 90 g |
Hmotnost pevného podílu | 50 g |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Itálie |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. | |
Skladujte při teplotě do 25 °C. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 2 dnů. |
Jméno rodiny Recca je po čtyři generace spojeno s řemeslným zpracováním sicilských ryb. Zmínka o dlouhověkosti společnosti není jen chloubou, která sama o sobě zaručuje spolehlivost a kvalitu jejích produktů, ale je třeba chápat lásku k tradici, kterou Agostino Recca udržuje téměř sto let beze změny.
To, co se zrodilo v 30. letech minulého století jako rodinná firma je dnes jednou z nejúspěšnějších tradičních společností se specializací na konzervované ryby.
Sicilské ančovičky jsou navíc zdravé, lehce stravitelné a bohaté na vitamín A.