Acciughe neboli ančovičky (sardelové filety) jsou základem mnoha italských receptů. Hodí se zejména na salátové zálivky, do těstovin, omáček, na pizzu i do slaných koláčů.
Příjemně pálivé ančovičky s chilli lze přidat i do míchaných vajíček, do tapenády a sendvičů - vyzkoučejte je třeba místo mozzarelly na sendvič s rajčaty a bazalkou. Nebudete litovat.
Jméno rodiny Recca je po čtyři generace spojeno s řemeslným zpracováním sicilských ryb. Zmínka o dlouhověkosti společnosti není jen chloubou, která sama o sobě zaručuje spolehlivost a kvalitu jejích produktů, ale je třeba chápat lásku k tradici, kterou Agostino Recca udržuje téměř sto let beze změny.
To, co se zrodilo v 30. letech minulého století jako rodinná firma je dnes jednou z nejúspěšnějších tradičních společností se specializací na konzervované ryby.
Sicilské ančovičky jsou navíc zdravé, lehce stravitelné a bohaté na vitamín A.
Energetická hodnota | 873 kJ / 208 kcal |
Tuky | 9,8 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2,2 g |
Sacharidy | 1 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 29 g |
Sůl | 13,2 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Sardel obecná, olivový olej 44%, chilli papričky 2%, sůl. |
Hmotnost | 90 g |
Hmotnost pevného podílu | 50 g |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Itálie |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. | |
Skladujte při teplotě do 25 °C. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 2 dnů. |